ΑΘΗΝΑ
15:22
|
18.04.2024
«Οι Αμερικανοί χρειάζονται διάλογο μαζί μας ακριβώς όσο και εμείς μαζί τους», σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ευαίσθητα» θέματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, με τον επικεφαλής της SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Η επαφή (ανάμεσα στον Μπερνς και τον Ναρίσκιν) έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς», σχολίασε ο Ριαμπκόφ στο RTV1. «Τα θέματα που συζητήθηκαν εκεί ήταν ευαίσθητης φύσης».

«Ο διάλογος συνεχίζεται, αλλά δεν έχει συστηματικό χαρακτήρα», είπε. «Όμως δεν στεκόμαστε με το καπέλο μας στο χέρι: οι Αμερικανοί χρειάζονται διάλογο μαζί μας ακριβώς όσο και εμείς μαζί τους».

Ο Ριαμπκόφ είπε πως μια ακόμα επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβει χώρα στις 29 Νοεμβρίου στο Κάιρο, όταν συγκληθεί μια διμερής συμβουλευτική επιτροπή για τη συνθήκη εξοπλισμών «New START (Strategic Arms Reduction Treaty)».

Από την αμερικανική πλευρά, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι σχολίασε την επόμενη της συνάντησης της Δευτέρας: «[Η συνάντηση CIA- SVR] ήταν πραγματικά για να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία σε ζητήματα που επηρεάζουν το μέλλον της ασφάλειας και των δύο», προσθέτοντας ότι η συνάντηση του Μπερνς με τον Ναρίσκιν είχε ως αντικείμενο «τα καθιερωμένα κανάλια επικοινωνίας» που έχει σε διάφορα επίπεδα η Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα