ΑΘΗΝΑ
04:37
|
26.04.2024
«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ θα επανέλθει» δήλωσε ο Ίλον Μασκ μετά τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για την επαναφορά του λογαριασμού του Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ιδιοκτήτης του Twitter, Ίλον Μασκ, επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αντιστρέφοντας μια απαγόρευση που έχει κρατήσει τον Τραμπ εκτός του ιστότοπου από τότε που ένας όχλος υποστηρικτών του επιτέθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την 6η Ιανουαρίου 2021, καθώς το Κογκρέσο ετοιμαζόταν να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση μετά τη διεξαγωγή δημοσκόπησης που ζητούσε από τους χρήστες του Twitter να κάνουν κλικ στο «ναι» ή στο «όχι» για το αν πρέπει να αποκατασταθεί ο λογαριασμός του Τραμπ. Το «ναι» κέρδισε, με 51,8%. Προηγουμένως, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι το Twitter θα θεσπίσει νέες διαδικασίες και ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου» προτού λάβει αποφάσεις για την αποκατάσταση λογαριασμών που έχουν ανασταλεί.

«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ θα επανέλθει. Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, χρησιμοποιώντας μια λατινική φράση που σημαίνει «η φωνή του λαού, η φωνή του Θεού». Λίγο αργότερα ο λογαριασμός του Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα είχε τεθεί σε αναστολή, επανεμφανίστηκε στην πλατφόρμα με τα περισσότερα από 59.000 tweets του.

Ο Μασκ αποκατέστησε τον λογαριασμό λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter και τέσσερις ημέρες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα επιστρέψει στο Twitter, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επανέλθει ακόμη και αν αποκατασταθεί ο λογαριασμός του, καθώς βασίζεται στον δικό του, πολύ μικρότερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, τον οποίο ξεκίνησε αφού αποκλείστηκε από το Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα