ΑΘΗΝΑ
05:08
|
02.05.2024
Δύο γυναίκες, θύματα κακοποίησης του εκλιπόντος χρηματιστή, κατηγορούν τις τράπεζες για παραβίαση των νόμων περί εμπορίας ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο γυναίκες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον εκλιπόντα χρηματιστή φίλο προέδρων και γαλαζοαίματων Τζέφρι Έπστιν, μηνύουν τις τράπεζες JP Morgan Chase και Deutsche Bank. Οι δύο γυναίκες κατηγορούν τους τραπεζικούς κολοσσούς για παραβίαση των νόμων περί εμπορίας ανθρώπων, η οποία διευκόλυνε τις «επιχειρήσεις» σεξουαλικής κακοποίησης και sex trafficking του Αμερικανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Έπστιν αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του στη Νέα Υόρκη κι ενώ υπολείπονταν ημέρες για την έναρξη της δίκης του με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Στις αγωγές, οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι οι τράπεζες βοήθησαν τον Τζέφρι Έπστιν να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς και μετρητά ενώ ήδη υπήρχαν πληροφορίες για τις παράνομες δραστηριότητές του σε βάρος δεκάδων γυναικών. Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν χθες Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Κατατέθηκαν από δικηγόρους, οι οποίοι έχουν ήδη εκπροσωπήσει στις δικαστικές αίθουσες δεκάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου. Τα ονόματα των δύο γυναικών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η αγωγή κατά της JP Morgan αναφέρει ότι ο Έπστιν ξεκίνησε τραπεζικές εργασίες με τον όμιλο γύρω στο 1998 και ανέπτυξε στενή σχέση με τον Τζες Στάλεϊ, τότε επικεφαλής του τμήματος, private banking. Ο Έπστιν στράφηκε στη γερμανική Deutsche Bank όταν οι δεσμοί του με την JP Morgan έληξαν γύρω στο 2013, αναφέρουν οι αγωγές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με τις αγωγές, οι δύο τράπεζες φέρονται όχι μόνο να βοήθησαν τον εκλιπόντα στη διαδικασία των πληρωμών αλλά και να επωφελήθηκαν οικονομικά από αυτή τη αγαστή συνεργασία.

Το βρετανικό BBC επικοινώνησε με τη JP Morgan για ένα σχόλιο σχετικά με τις αγωγές, αλλά δεν έλαβε απάντηση από τον τραπεζικό όμιλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα