ΑΘΗΝΑ
19:22
|
24.04.2024
Συνταρακτικές αποκαλύψεις Documento και νέα λίστα παρακολουθήσεων: Από την Εισαγγελέα της ΕΥΠ μέχρι την αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ. οι παρακολουθήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών φέρνει στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή η εφημερίδα Documento, επανερχόμενη με ακόμη μία λίστα προσώπων τα οποία φέρεται να είχαν τεθεί υπό την επιτήρηση του λογισμικού Predator, αλλά και συνταρακτικά στοιχεία σχετικά με τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει το λογισμικό, την ώρα που εισαγγελικές αρχές ισχυρίζονται πως ο εντοπισμός τους είναι ιδιαίτερα σύνθετος.  

Για μία ακόμη φορά, στον κατάλογο των παρακολουθούμενων προσώπων συμπεριλαμβάνονται πρωτοκλασάτα στελέχη του συνόλου των θεσμών της εξουσίας, με τις υποκλοπές να εκτείνονται από την ίδια την εισαγγελέα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Βασιλική Βλάχου, μέχρι και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και εσχάτως Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σε μια τουλάχιστον ειρωνική εξέλιξη, το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου και σθεναρού αρνητή των υποκλοπών, Γιάννη Οικονόμου, φιγουράρει επίσης στη νέα λίστα που δημοσιεύει το Documento μαζί με της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και δεκάδων άλλων προσώπων. 

Την ίδια ώρα, υπό την επιτήρηση του Predator φέρεται πως είχαν τεθεί και άλλα πρόσωπα του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, με την αποκάλυψη για παρακολούθηση του Ανδρέα Λοβέρδου να εγείρει επιπρόσθετα ερωτήματα σχετικά με σχετικά με την προσήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εξελίξεις εντός του συγκεκριμένου κόμματος.

Αποκαλύψεις για ίχνη και διαδρομές των παρακολουθήσεων

Τα εκατοντάδες ίχνη που έχει αφήσει το Predator αποκαλύπτει επίσης την Κυριακή το Documento, υπογραμμίζοντας πως δεδομένου ότι προέκυψαν από ανοιχτή έρευνα, οι εισαγγελικές αρχές μπορούν επίσης να τα εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα η εφημαρίδα προχωρά στη δημοσιοποίηση μιας λίστας 498 συνδέσμων (URL), παρουσιάζοντας δύο από τους διακομιστές (servers) και 285 από τα ονόματα τομέα (domain) που βρίσκονται πίσω από το λογισμικό Predator.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα