ΑΘΗΝΑ
01:32
|
09.05.2024
Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για λεηλασίες και βιαιοπραγίες εκ μέρους των συμμαχικών προς την αιθιοπική κυβέρνηση δυνάμεων.
USAID handing out aid in the town of Hawzen. They hadn???t had much-needed aid here for 2 months.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αιθιοπίας, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι στην περιοχή του Τιγκράι έχουν βοηθηθεί από τον πρώτο γύρο ανθρωπιστικής βοήθειας που κατέφθασε στην περιοχή μετά την πρόσφατα υπογραφείσα ειρηνευτική συμφωνία.

Η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών της Αιθιοπίας (NDRMC) δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει εντείνει την αποστολή ανθρωπιστικών βοήθειας σε ευάλωτα άτομα στην περιοχή μέσω τεσσάρων οδικών διαδρόμων και ενός συστήματος αεροπορικών μεταφορών, σύμφωνα με το κρατικό Αιθιοπικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ENA).

Μόνο στον πρώτο γύρο ανθρωπιστικής βοήθειας, χιλιάδες τόνοι σιταριού και άλλα θρεπτικά τρόφιμα διανεμήθηκαν σε περισσότερους από 450.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το NDRMC.

Επιπλέον, ο εθνικός οργανισμός αρωγής δήλωσε ότι περισσότερα από 60 βαρέα οχήματα φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια έχουν φτάσει στους προορισμούς τους στην περιοχή.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για λεηλασίες και βιαιοπραγίες εκ μέρους των συμμαχικών προς την αιθιοπική κυβέρνηση δυνάμεων.

Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Τιγκράι ήρθε αφότου στελέχη της κυβέρνησης της Αιθιοπίας και του αντάρτικου  Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF), de facto κυβερνήτη της περιοχής, συμφώνησαν να διευκολύνουν την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές της βόρειας Αιθιοπίας που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις με τη διευκόλυνση της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ).

Οι συγκρουόμενες πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν την απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση για όσους έχουν ανάγκη στο Τιγκράι και τις γειτονικές περιοχές και να διευκολύνουν τη μετακίνηση όσων εργάζονται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Συμφώνησαν επίσης να προσφέρουν εγγυήσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και προστασία για τους αμάχους σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας «μόνιμης παύσης των εχθροπραξιών» που υπεγράφη από τις δύο πλευρές στις 2 Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα