ΑΘΗΝΑ
01:40
|
20.04.2024
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όγκοι σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Ο δήμος κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός της ημέρας με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει προσωρινή διαταγή.

Παράλληλα ο δήμος θεωρεί ότι η κινητοποίηση είναι καταχρηστική με την αιτιολογία ότι έχει δρομολογήσει την επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων καθαριότητας. Στην αγωγή τονίζεται ο επείγων χαρακτήρας της υπόθεσης, καθώς αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τη συγκέντρωση σκουπιδιών.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και μια εβδομάδα ζητούν την παροχή «όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους καθώς και άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών και επανακαθορισμό των προγραμμάτων εργασίας για Σάββατο-Κυριακή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα