ΑΘΗΝΑ
18:57
|
22.04.2024
«Ανυπόστατες» χαρακτηρίστηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι εκτιμήσεις διαφόρων «εκκλησιαστικών κύκλων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως «αναμιγνύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου».

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογραμμίζει επίσης οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις, διαφόρων «εκκλησιαστικών κύκλων», που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι «ανυπόστατες».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί για την εξόδιο ακολουθία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, κ. Βασίλειος μιλώντας στην κυπριακή ιστοσελίδα Cyprus Times  διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κύπρο δεν πρέπει να συνδέεται με την διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην όλη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά ο λαός της Κύπρου από τον νέο Αρχιεπίσκοπο είναι να τον αφουγκραστεί. Να του δώσει πνευματικό λόγο που μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα του σήμερα, να κάνει πράξη τον λόγο του Ευαγγελίου, που ως βασικές αρχές έχει την αγάπη, την ελευθερία, την ελπίδα, αναφέρει στην συνέντευξή του μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα