ΑΘΗΝΑ
11:24
|
20.04.2024
Την ευθύνη φέρει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πέρασαν την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους δήμους, περικόπτοντας κάθε χρόνο τη χρηματοδότηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο θάνατος του παιδιού και ο τραυματισμός των συμμαθητών του μας κάνει να πλημμυρίζουμε οργή και αγανάκτηση και αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει εν έτει 2022 να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την ασφάλειά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γονείς είναι αποκαλυπτικοί όσο αφορά στο ποιος φταίει.

Κατά τη γνώμη μας, την κύρια ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πέρασαν την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους δήμους, περικόπτοντας κάθε χρόνο τη χρηματοδότηση. Φέρουν οι δημοτικές αρχές που αποποιούνται ευθύνες, με μοναδική απάντηση ότι τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών είναι άδεια.

«Ρωτάμε: Θα μιλούσαμε σήμερα με τους ίδιους τραγικούς όρους αν ο στοιχειώδης έλεγχος/ επισκευές για τη λειτουργία των σχολείων γινόταν από το καλοκαίρι, όπως πάγια ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί; Αν γινόταν με ευθύνη του κράτους ή τουλάχιστον σε μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό; Τελικά ποιος αποφασίζει και ποιος παίρνει την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τα σχολικά κτίρια, δηλαδή τα κτίρια που τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα;», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το σημερινό τραγικό έγκλημα δεν προέκυψε από το πουθενά! Είναι η συνέχεια σε μια αλυσίδα γεγονότων, όπως η πτώση ανεμιστήρα πριν 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη ή οι εικόνες μαθητών να προσπαθούν να διαφύγουν από πλημμυρισμένα σχολεία πατώντας πάνω σε θρανία. Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε έτσι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα