ΑΘΗΝΑ
17:37
|
20.04.2024
Ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.

Νωρίτερα η εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος και εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα)

Την ώρα που ο ανήλικος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός ενώπιον της εισαγγελέα υποστήριξε ότι πυροβόλησε καθώς κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του και συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι ο 16χρονος κινήθηκε για να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου».

Έξω από το δικαστικό μέγαρο επί της οδού 26ης Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν Ρομά και αλληλέγγυοι που διαμαρτύρονται ενάντια στην δολοφονική αστυνομική βία, υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν μάλιστα επεισόδια με πετροπόλεμο ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πυρπολήθηκε και κάδος σκουπιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα