ΑΘΗΝΑ
04:28
|
04.05.2024
Ένταση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη - Νέες κινητοποιήσεις σήμερα στην πόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης αναμένεται να οδηγηθεί, σήμερα Τρίτη, ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Συμμαχική Οδό.

Από τις 06:30 το πρωί εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ με αφορμή τον πυροβολισμό του άτυχου 16χρονου.

Στις 11:00, εργατικά σωματεία θα συγκεντρωθούν αυτή τη φορά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται ο ανήλικος, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Έπειτα, στις 12:00, αλλά και στις 18:00, φοιτητικές παρατάξεις, φορείς και συλλογικότητες θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα για την επέτειο της συμπλήρωσης 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεντρώσεις ενάντια στην αστυνομική βία σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις ενάντια στην αστυνομική βία με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με νέο πλαίσιο και ορμή μετά από τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Στην Αθήνα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 και μισή το πρωί, ενώ στο ίδιο σημείο καλείται συγκέντρωση και στις 6 και μισή το απόγευμα, από φοιτητικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.

Στην Πάτρα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν στις 12 το πρωί στο Παράρτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα