ΑΘΗΝΑ
07:13
|
26.04.2024
Η 29χρονη Μαρία Πιραγκόβα, μέλος του Λαϊκού Συμβουλίου, ανάμεσα στα θύματα των βομβαρδισμών του Ντονιέτσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), Ντενίς Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι η Μαρία Πιραγκόβα, μέλος του Λαϊκού Συμβουλίου, σκοτώθηκε.

Η νεαρή βουλεύτρια σκοτώθηκε από μία από τις οβίδες που χτυπούν τις τελευταίες μέρες την πόλη.

«Σήμερα, το Ντόνετσκ βιώνει για άλλη μια φορά μια τρομερή μέρα. Έρχονται συνεχώς πληροφορίες για νεκρούς, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται…», έγραψε ο Πουσίλιν στο κανάλι του στο Telegram.

«Μόλις έμαθα ότι η Μαρία Πιραγκόβα, μέλος του Λαϊκού Συμβουλίου, εθελόντρια, σκοτώθηκε. Μάσα! Δεν μπορώ να το πιστέψω…»

«Ήταν η επιτομή της καλοσύνης. Βοηθούσε τους πάντες, δεν προσπέρασε ποτέ τα προβλήματα των άλλων. Η ενέργειά της, το ταλέντο της να κάνει καλό ήταν αρκετά για όλους. Σαν να βιαζόταν να ζήσει. Πέρυσι αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής του Ντόνετσκ ως τραγουδίστρια της τζαζ και έγραψε τη δική της μουσική. Το 2014, όταν ήταν μόλις 21 ετών, άρχισε να βοηθάει ανθρώπους. Μάζευε πράγματα, τα παρέδωσε σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη και δεν φοβόταν να πάει στα πιο επικίνδυνα μέρη για να βοηθήσει τους άλλους», έγραψε ο Πουσίλιν.

«Ήταν η Μάσα που ξεκίνησε την εκστρατεία Wishing Tree. Χιλιάδες όνειρα παιδιών πραγματοποιήθηκαν μόνο σε αυτό το έργο. Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή για τη Μάσα.

Τα φασιστικά θηρία της έκοψαν τη ζωή στην ακμή της…

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Μάσα. Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους μας», κατέληξε.

Η είδηση του θανάτου της διαδόθηκε στα social media, με πολλούς να αποτίουν φόρο τιμής στη νεαρή γυναίκα ενώ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν της απένειμε μετά θάνατον παράσημο ανδρείας.

Εκτός των 15 μέχρι τώρα δηλωμένων θανάτων αμάχων από τους βομβαρδισμούς, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της ΛΔΔ, Αλεξέι Κουλέμζιν δήλωσε: «Καταγράφηκαν καταστροφές σε πολυκατοικίες κατά μήκος της οδού “50 χρόνια της ΕΣΣΔ”, Chelyuskintsev, Vatutina – έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων, οι στέγες και τα μπαλκόνια υπέστησαν ζημιές… 12 εμπορικά περίπτερα και δύο αυτοκίνητα κάηκαν στη Σκεπαστή Αγορά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα