ΑΘΗΝΑ
09:22
|
25.04.2024
Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς στην ευρωβουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαγράφηκε απόψε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η ευρωβουλευτής του κόμματος και μία από τους 14 αντιπροέδρους της Ευρωβουλής, Εύα Καϊλή καθώς το όνομά της εμπλέκεται άμεσα στο σκάνδαλο διαφθοράς του ευρωκοινοβουλίου από χώρα του Κόλπου, όπως αποκάλυψε νωρίτερα η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η βελγική εφημερίδα ανέφερε πως «πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν». Μεταξύ αυτών, ο Λούκα Βισεντίνι (Luca Visentini), νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι (Pier-Antonio Panzeri) καθώς και ο F.G., (δηλαδή ο σύζυγος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι) πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Παντζέρι, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D.

Εικόνα

Η ίδια ανακρίνεται από τις βελγικές αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην ευρωβουλευτής.

Το σκάνδαλο «έσκασε» σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου έγιναν νωρίτερα, το πρωί, οι συλλήψεις τεσσάρων ατόμων μεταξύ των οποίων φέρεται πως ήταν και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα