ΑΘΗΝΑ
16:10
|
25.04.2024
Πιστός στην γραμμή περί μη εμπλοκής του Πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εν μέσω αντιφάσεων ο Κωστής Χατζηδάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστός στην γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου περί μη γνώσης και μη εμπλοκής του Πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων παρέμεινε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του σχετικά με τα νέα δεδομένα για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, με τις επικείμενες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento να φαίνεται πως δεν του επαρκούν ώστε να επιρρίψει την παραμικρή ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δράση της Υπηρεσίας η οποία υπάγεται στον ίδιο με απόφασή του. 

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Χατζηδάκης, επιχειρώντας να θέσει όρους φιλίας και συνεργασίας ως κίνητρα των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι σημείωσε πως τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας ζητώντας παράλληλα τη «μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης» επέμεινε στην γραμμή συγκάλυψης του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «αλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί, με τους οποίους έχω συνεργαστεί, ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες».

«Η όλη υπόθεση, ωστόσο, που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση» υπσστήριξε ο υπουργός Εργασίας, χωρίς ωστόσο να επιχειρεί να διαψεύσει το Documento σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία που δημοσιοποιεί την Κυριακή για την παρακολούθησή του. 

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!» κατέληξε ο Κ. Χατζηδάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα