ΑΘΗΝΑ
03:05
|
21.09.2024
Παράλληλα, μαζικές διαδηλώσεις με βασικό αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών μετράνε ήδη δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε θα υποβάλει νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για να προχωρήσουν οι γενικές εκλογές δύο χρόνια πριν τον Απρίλιο του 2024, είπε νωρίς τη Δευτέρα, εν μέσω εντάσεων στο έθνος των Άνδεων μετά την ανατροπή του πρώην ηγέτη Πέδρο Καστίγιο.

Η Μπολουάρτε ορκίστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπομπή του Καστίγιο από το Κογκρέσο και τη σύλληψη για απόπειρα διάλυσης του νομοθετικού σώματος σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ψηφοφορία εναντίον του.

«Αποφάσισα να παρουσιάσω ένα νομοσχέδιο για την επίτευξη συμφωνίας με το Κογκρέσο με σκοπό την προώθηση των γενικών εκλογών έως τον Απρίλιο του 2024», είπε η Μπολουάρτε σε ομιλία του στο έθνος.

Η δήλωση της Μπολουάρτε για το νομοσχέδιο των εκλογών που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες έρχεται μετά τον θάνατο δύο έφηβων και τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων στο Περού την Κυριακή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που απαιτούσαν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών μετά την ανατροπή του Καστίγιο.

Ο Μπαλταζάρ Λανταρόν, κυβερνήτης της περιοχής Απιουριμακ, δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Canal N ότι «αναφέρονται τέσσερις τραυματισμοί, οι οποίοι νοσηλεύονται στο κέντρο υγείας, τρεις από αυτούς (με τραύματα) στο τριχωτό της κεφαλής, με πολλαπλούς τραυματισμούς».

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι υποστηρικτές του Καστίγιο, απαιτούσαν επί μέρες να διεξαχθούν εκλογές στο Περού αντί να επιτρέψουν στον Μπολουάρτε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2026, όταν η θητεία του Καστίγιο θα είχε τελειώσει. Ορισμένοι διαδηλωτές ζητούν επίσης να κλείσει το Κογκρέσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα