ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.07.2024
Ο αριθμός των καφε-εστιατορίων «Kodomo shokudo» αυξάνεται αποκαλύπτοντας την ανάγκη για τη φθηνή ή δωρεάν σίτιση των μη προνομιούχων, φτωχών παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν θες να δεις εάν τα πάει καλά η οικονομία μίας χώρας σε ό,τι αφορά το λαό της (και όχι τις πανίσχυρες εταιρίες ή τράπεζες) δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τι γίνεται στα σχολεία και ειδικότερα, τι γίνεται με τη σίτιση των μικρών μαθητών.

Έτσι και στην περίπτωση της Ιαπωνίας που σήμερα ανακοίνωσε σχέδια γεωμετρικής αύξησης των στρατιωτικών δαπανών σχεδόν σαν να μην υπάρχει αύριο…

Κατά σύμπτωση, σήμερα δημοσιοποιήθηκε και η έρευνα της ιαπωνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Musubie, για τον αριθμό των καφε-εστιατορίων που σερβίρουν πολύ φθηνό ή δωρεάν φαγητό στα παιδιά που είναι γνωστά σαν «Kodomo shokudo».

Virus shuts down facilities offering low cost kids' meals in Japan | The  Japan Times

Ο αριθμός τους μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 1.317 μέσα στον τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα φθάνοντας συνολικά τα 7.331 καταστήματα.

Είναι η δεύτερη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται από το 2019, όταν ο αριθμός των καφε-εστιατορίων «Kodomo shokudo» αυξήθηκε κατά 1.432 αποκαλύπτοντας την ανάγκη για φθηνή ή δωρεάν σίτιση των μη προνομιούχων, φτωχών παιδιών.

Η ραγδαία αύξηση των συγκεκριμένων καταστημάτων από το 2019 και έπειτα χτυπάει «καμπάνα» για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, όπου στην πραγματικότητα οι αριθμοί και οι πανίσχυροι οικονομικοί κολοσσοί καλοπερνούν σε αντίθεση με τα πιο ευάλωτα οικονομικά λαϊκά στρώματα.

Η αύξηση της ακρίβειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τον περασμένο Ιούνιο έχει ξεπεράσει το 10%. Στα καφε-εστιατόρια «Kodomo shokudo» που σερβίρουν φθηνό φαγητό στα παιδιά οι αυξήσεις σε ορισμένα είδη περιορίστηκαν στο 6,9%.

Παρόλα αυτά η ακρίβεια αυξάνει την προσέλευση και τη ζήτηση περισσότερων τέτοιων εστιατορίων με αποτέλεσμα ΜΚΟ όπως η Musubie  να εντείνουν τις εκστρατείες για την συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και φθηνή ή δωρεάν σίτιση σε ακόμη περισσότερα παιδάκια φτωχών οικογενειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα