ΑΘΗΝΑ
01:54
|
27.07.2024
Δημοσιογράφοι των New York Times, Washington Post, CNN και Mashable είδαν τους λογαριασμούς τους μπλοκαρισμένους και τα tweets τους εξαφανισμένα. Τι απαντά ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεστάλησαν αιφνιδιαστικά οι λογαριασμοί γνωστών δημοσιογράφων στο Twitter, οι οποίοι κάλυπταν ρεπορτάζ γύρω από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Ίλον Μασκ.  Πιο συγκεκριμένα δημοσιογράφοι των New York Times, Washington Post, CNN και Mashable είδαν το βράδυ της Πέμπτης (15/12) τους λογαριασμούς τους στο Twitter μπλοκαρισμένους και τις αναρτήσεις τους εξαφανισμένες.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε στον ιστότοπο The Verge ότι το μπλοκάρισμα των εν λόγω λογαριασμών σχετίζεται με τη μετάδοση και το διαμοίρασμα δεδομένων τοποθεσίας του Ίλον Μασκ σε πραγματικό χρόνο. Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται μία ημέρα μετά τη δέσμευση του Ίλον Μασκ να κινηθεί νομικά σε βάρος του χρήστη του @ElonJet, ο οποίος ακολουθεί και παρακολουθεί τα μίλια που διανύει ο δισεκατομμυριούχος με το ιδιωτικό του αεροσκάφος.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους δημοσιογράφους που «λογοκρίθηκαν» είναι ο Μίχα Λι του ιστότοπου Intercept, ο Ματ Μπάιντερ του Mashable και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, Άαρον Ρούπαρ και Τόνι Γουέμπστερ. Εκπρόσωπος της εφημερίδας New York Times χαρακτήρισε την κίνηση από πλευράς Twitter «δυστυχή και αμφίσημη». Πρόσθεσε επίσης ότι ούτε η εφημερίδα αλλά ούτε ο δημοσιογράφος έχουν λάβει κάποια εξήγηση για το μπλοκάρισμα.  

«Δεν μου δόθηκε καμία προειδοποίηση. Δεν έχω email ή επικοινωνία από την εταιρεία σχετικά με τον λόγο της αναστολής», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος των New York Times Ράιαν Μακ από έναν νέο λογαριασμό. Δημοσίευσε μια οθόνη από την εφαρμογή λέγοντας ότι έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. «Κάνω ρεπορτάζ για το Twitter, τον Ίλον Μασκ και τις εταιρείες του. Και θα συνεχίσω να το κάνω», διαβεβαίωσε.

Το δίκτυο CNN ανακοίνωσε ότι «η αυθόρμητη και αδικαιολόγητη αναστολή των λογαριασμών δημοσιογράφων είναι ανησυχητική αλλά… δεν προκαλεί έκπληξη». Το δίκτυο ζήτησε εξηγήσεις από το Twitter και προανήγγειλε «επανεξέταση της σχέσης του με την πλατφόρμα ανάλογα με το ποια θα είναι η απάντησή της».

Ο ίδιος ο Μασκ δεν σχολίασε την κίνηση των αναστολών αλλά ανέφερε σε ένα τίτιβισμα του ότι «το να ασκείς κριτική όλη την ημέρα είναι θεμιτό, αλλά το doxxing (η αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών τοποθεσίας) που θέτει σε κίνδυνο μέλη της οικογένειάς μου, δεν είναι». Ο ιδιοκτήτης του Twitter διευκρίνισε ότι όλοι οι μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί επιδίδονταν σε doxxing και η αναστολή τους είναι προσωρινή, διάρκειας επτά ημερών.

Νωρίτερα το Twitter είχε μπλοκάρει και το ανταγωνιστικό Mastodon, το οποίο είχε δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο που οδηγούσε σε λογαριασμό στη δική του υπηρεσία, ο οποίος παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Μασκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

NASA: Βρέθηκαν σημάδια αρχαίας ζωής στον Άρη σε έναν βράχο

ΕΡΤ: Πώς ο πρόεδρος κ. Ζούλας έκανε απευθείας αναθέσεις σε φίλο του

Εντυπωσιακή επίδοση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα