ΑΘΗΝΑ
02:52
|
27.07.2024
Σε δημοσκόπηση στους 122 εκατομμύρια ακολούθους του, έγραψε στο Twitter: «Να παραιτηθώ από επικεφαλής; Θα τηρήσω τα αποτελέσματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ίλον Μασκ, εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, ενεργοποίησε χθες, Κυριακή, μία δημοσκόπηση στην αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διοίκηση της εταιρίας και προσθέτοντας ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Σε δημοσκόπηση στους 122 εκατομμύρια ακολούθους του, έγραψε στο Twitter: «Να παραιτηθώ από επικεφαλή; Θα τηρήσω τα αποτελέσματα».

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla και το Space X, έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις από τότε που ανέλαβε το Twitter. Μετά από δικαστική διαμάχη, ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας τον Οκτώβριο σε μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων.

Στις 07:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ψηφίσει στη δημοσκόπησή του και το 57% είχε πει ναι στην παραίτηση του Μασκ.

Λίγα λεπτά πριν από την ενεργοποίηση της δημοσκόπησης ο Μασκ ζήτησε συγνώμη και ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter, «Βαδίζουμε μπροστά, θα υπάρξει μία ψηφοφορία για μεγάλες αλλαγές πολιτικής». Η αναβάθμιση της πολιτικής θα επηρεάσει το περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram της Meta, αλλά και του Mastodon, του Truth Social, του Tribel, του Nostr και του Post, ενώ θα επιτρέπονται οι εκατέρωθεν αναρτήσεις, όπως ανέφερε σε μία ανάρτηση το Twitter support.

Ο Νταν Άιβς, ανώτερος αναλυτής μετοχών της Wedbush Securities, είπε στο BBC ότι πίστευε ότι η ψηφοφορία θα οδηγήσει «τελικά» στο «τέλος της βασιλείας του Μασκ ως διευθύνοντος συμβούλου του Twitter».

Υπήρξε μια αναταραχή λόγω των αμφιλεγόμενων αλλαγών στο Twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο. Έχει απολύσει περίπου το μισό προσωπικό του και προσπάθησε να διαθέσει τη δυνατότητα επαλήθευσης επί πληρωμή του Twitter πριν τη θέσει σε παύση. Η λειτουργία επανακυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Έχει επίσης επικριθεί για την προσέγγισή του στη μετριοπάθεια του περιεχομένου, με ορισμένες ομάδες πολιτικών ελευθεριών να τον κατηγορούν ότι έλαβε μέτρα που θα αυξήσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

Την Παρασκευή, ο Μασκ καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Twitter να αναστείλει ορισμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN και της Washington Post ήταν μεταξύ εκείνων που κλειδώθηκαν από τους λογαριασμούς τους για φερόμενη κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας. Οι λογαριασμοί έχουν αποκατασταθεί από τότε.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης «δεν είναι παιχνίδι», ενώ η ΕΕ απείλησε το Twitter με κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα