ΑΘΗΝΑ
03:49
|
30.03.2023
Μετά την κρίση που προκάλεσε η «ειρηνευτική πρόταση» του Ίλον Μασκ τον Οκτώβριο, οι σχέσεις δείχνουν να βελτιώνονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η SpaceX και ο Μασκ αντιδρούν γρήγορα στα προβλήματα και μας βοηθούν», δήλωσε ο Μικαΐλο Φεντόροφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας και υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού, σε συνέντευξή του στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι μίλησε απευθείας με τον Ίλον Μασκ. 

«Ο Μασκ μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Όταν είχαμε ένα διευρυμένο μπλακ άουτ, του έστειλα μήνυμα εκείνη την ημέρα και αντέδρασε στιγμιαία, προχωρώντας ήδη σε κάποια βήματα. Καταλαβαίνει την κατάσταση», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 10.000 τερματικά Starlink, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου που εκπέμπονται από δορυφόρους, θα σταλούν στην Ουκρανία.

Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο, οι ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν λάβει μέχρι στιγμής 22.000 τερματικά Starlink, με τον αρθρογράφο του Foreign Policy, Ρίσι Γιένγκαρ, να εκφράζει προ ημερών, την άποψη ότι η εξάρτηση της Ουκρανίας από την υπηρεσία Starlink θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το Κίεβο, καθώς μια ξαφνική διακοπή θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική.

Το Starlink έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχή του πολέμου, καθώς ο στρατός της Ρωσίας επικεντρώθηκε στην διακοπή των επικοινωνιών. Αλλά ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, προκάλεσε την οργή των Ουκρανών τον Οκτώβριο όταν έγραψε στο Twitter ότι το Κίεβο πρέπει να παραμείνει ουδέτερο – μια προφανής πρόταση ότι δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ – και θα πρέπει να εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα μια ειρηνευτική συμφωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Έκκληση Ίλον Μασκ για εξάμηνο μορατόριουμ σε έρευνες Τ.Ν.

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου

Ποια κυβέρνηση συνασπισμού δεν αποκλείει ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα