ΑΘΗΝΑ
05:18
|
01.05.2024
Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής αναφέρουν οι συριακές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού, καθώς οι δυνάμεις του Ισραήλ προχώρησαν σε νέο χτύπημα σήμερα τα ξημερώματα, περισσότερο από ένα μήνα μετά την προηγούμενη επίθεσή τους στην γειτονική χώρα.

Εκτός από τους τραυματισμούς, τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν ορισμένες «υλικές απώλειες», ανέφεραν οι συριακές αρχές, χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινήσεις, σημειώνοντας ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε και κατέρριψε έναν αριθμό πυραύλων.

Η τελευταία αναφερόμενη ισραηλινή επίθεση στη Συρία ήταν στις 13 Νοεμβρίου και άφησε πίσω της δύο νεκρούς Σύρους στρατιώτες και τρεις ακόμα τραυματίες, όταν αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αεροπορική βάση στην επαρχία Χομς.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε στόχους εντός περιοχών της Συρίας, που ελέγχονται από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες έχουν στο παρελθόν αναγνωρίσει ότι πλήττουν στόχους στη Συρία και αλλού, σε μια εκστρατεία για την αποτροπή ιρανικών προσπαθειών λαθρεμπορίας όπλων προς την οργάνωση Χεζμπολάχ, ή για την καταστροφή αποθεμάτων όπλων

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου του Ισραήλ υπαινίχθηκε ότι η χώρα του ενδέχεται να ευθύνεται για το χτύπημα της 8ης Νοεμβρίου εναντίον κονβόι φορτηγών στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα