ΑΘΗΝΑ
06:15
|
25.04.2024
Σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα κρατήσει τη σωρό του Αμπού Χάμιντ καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή κηδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια ευρεία καμπάνια για την παροχή διεθνούς προστασίας στον «ανυπεράσπιστο παλαιστινιακό λαό».

Ο Αμπάς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και της κεντρικής επιτροπής της Φατάχ, στην οποία προήδρευε, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

«Θα ξεκινήσουμε την εκστρατεία για να θέσουμε τους πάντες μπροστά στις νομικές και ιστορικές τους ευθύνες για να παρέχουν διεθνή προστασία στον ανυπεράσπιστο παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα», είπε ο Αμπάς, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη σιωπή του πλανήτη και το γύρισμα της πλάτης στα εγκλήματα του Ισραήλ «δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτά».

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης είπε ότι η εκστρατεία θα γίνει «για να αντιμετωπίσει τις ρατσιστικές πρακτικές του Ισραήλ δεδομένου και του σχηματισμού μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι έχει έρθει η ώρα για τον παλαιστινιακό λαό «να απολαύσει δικαιοσύνη, τιμιότητα και προστασία».

Σημειώνεται ότι πάνω από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο.

Ο Αμπάς ανέφερε τον χθεσινό θάνατο του καρκινοπαθούς κρατούμενου Νάσερ Αμπού Χάμιντ ως «δολοφονία και έγκλημα πολέμου», καθώς το Ισραήλ «εμπόδισε την αγωνιζόμενη μητέρα του και όλα τα μέλη της οικογένειάς του να τον επισκεφθούν όλα τα χρόνια της ασθένειάς του».

Σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα κρατήσει τη σορό του Αμπού Χάμιντ καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή κηδείας. Η απόφαση του Γκαντζ συνεχίζει μια πολιτική δεκαετιών του Ισραήλ να κρατά τα πτώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα