ΑΘΗΝΑ
14:45
|
18.05.2024
Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της στις ΗΠΑ και ο περαιτέρω εξοπλισμός της δεν αποτελούν καλό οιωνό για την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τίποτα καλό δεν θα προκύψει από το σημερινό ταξίδι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον και πως η Ρωσία δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες αποστολές όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία θα οδηγήσουν σε «επιδείνωση» της σύγκρουσης — κάτι που, όπως προειδοποίησε, μπορεί να γυρίσει ως μπούμερανγκ ενάντια στο ίδιο το Κίεβο.

«Η παροχή όπλων συνεχίζεται και το εύρος των παρεχόμενων όπλων διευρύνεται. Όλα αυτά, φυσικά, οδηγούν σε επιδείνωση της σύγκρουσης. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για την Ουκρανία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και την ηγεσία του Κογκρέσου, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς εάν η Μόσχα ελπίζει ότι από το ταξίδι του Ζελένσκι στις ΗΠΑ μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι».

Κατά την επίσκεψή του Ζελένσκι, οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα