ΑΘΗΝΑ
22:29
|
30.04.2024
Μετά την Πρίστινα, στα Τϊρανα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα Τίρανα θα βρεθεί, σήμερα Τετάρτη, ο Νίκος Δένδιας, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Κόσοβο και λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τίρανα.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στα Τίρανα, να συναντηθεί με την Αλβανή ομόλογό του Όλτα Χάκα, την οποία είχε συναντήσει και στις αρχές του μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και, στη συνέχεια, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί ώρα 11:10.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην πορεία των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, σε τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα