ΑΘΗΝΑ
19:09
|
19.04.2024
Παραδέχτηκαν την ενοχή τους δύο συνεργάτες του και προτίθενται να συνεργαστούν με τις αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις ΗΠΑ εκδόθηκε, μετά τη σύλληψή του στις Μπαχάμες, ο ιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για απάτη που τον βαραίνουν.

Ο 30χρονος αποκαλούμενος και «παιδί θαύμα» των κρυπτονομισμάτων, που ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκδόθηκε με την υποψία ότι διέπραξε «μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ», σύμφωνα με τις οι αμερικανικές αρχές. και ενδέχεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο σήμερα.

Εντωμεταξύ, ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι δύο συνεργάτες του παραδέχτηκαν την ενοχή τους για ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση. Συγκεκριμένα η Κάρολιν Έλισον, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alabeda Research, μιας εμπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Μπάνκμαν – Φριντ, και ο συνιδρυτής της FTX, Γκάρι Γουάνγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους για κατηγορίες που σχετίζονται με τον ρόλο τους στην απάτη που συνέβαλε στην κατάρρευση της FTX, δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντάμιαν Γουίλιαμς, το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας ότι προτίθενται να συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές.

Οι αρχές στις Μπαχάμες συνέλαβαν τον Μπάνκμαν – Φριντ, την περασμένη εβδομάδα, μετά από αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ταχεία κατάρρευση της FTX και έκρυψε τα προβλήματά της από το κοινό και τους επενδυτές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε ότι ο 30χρονος χρησιμοποίησε παράνομα τα χρήματα των επενδυτών για να αγοράσει ακίνητη περιουσία για λογαριασμό του ίδιου και της οικογένειάς του.

Ο ιδρυτής του FTX, που είχε φτάσει πριν την κατάρρευσή του να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αρνείται τις κατηγορίες. «Δεν διέπραξα εν γνώσει μου απάτη. Δεν νομίζω ότι διέπραξα απάτη. Δεν ήθελα να συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Σίγουρα δεν ήμουν τόσο ικανός, όσο νόμιζα ότι είμαι» δήλωσε πρόσφατα, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως τα εκατομμύρια των θυμωμένων πελατών του «θα αποκατασταθούν».

Σε μια ακρόαση στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, Τζον Ρέι, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την πτώχευση της εταιρείας, αμφισβήτησε ευθέως αυτούς τους ισχυρισμούς: «Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα