ΑΘΗΝΑ
21:51
|
18.04.2024
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε πως το γραφείο της στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε από πυρά πυροβολικού το βράδυ της Δευτέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), το γραφείο της οποίας στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε από πυρά πυροβολικού το βράδυ της Δευτέρας. Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη του Κιέβου για αυτό και άλλα περιστατικά, επισήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο βομβαρδισμός ήταν «αναμενόμενος», λαμβάνοντας υπόψη τις χρόνιες επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων που πλήττουν αδιακρίτως την πόλη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Ακόμα και αυτό δεν θα αποτελέσει επαρκή λόγο για τη διεθνή γραφειοκρατία, ώστε να πάρει το θάρρος να απορρίψει τα κακόγουστα ψέματα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τον υποτιθέμενο «αυτο-βομβαρδισμό» του Ντονμπάς», προέβλεψε η Ζαχάροβα.

Οι διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί θα πρέπει να σταματήσουν να αρνούνται την πραγματικότητα και να υπεκφεύγουν από το να αποδώσουν ευθύνες για τέτοια περιστατικά, σημείωσε η Ζαχάροβα.

Αν δεν αναγνωριστεί η σύνδεση μεταξύ της παροχής όπλων στην Ουκρανία από τους διεθνείς υποστηρικτές του Κιέβου και των θανάτων αμάχων που προκλήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο πεδίο, προειδοποίησε.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε χθες ότι το γραφείο της στο Ντονέτσκ χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ευτυχώς κανένα μέλος του προσωπικού δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε, διευκρίνισε. Δύο ασθενείς σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της Κυριακής κατά νοσοκομείου της πόλης που υποστηρίζεται από τη ΔΕΕΣ, ανέφερε η δήλωση.

Η οργάνωση δήλωσε ότι «καταδικάζει τις επιπτώσεις των εχθροπραξιών στο γραφείο μας και καλεί για σεβασμό στο προσωπικό ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες, 21 κάτοικοι του Ντονέτσκ σκοτώθηκαν και άλλοι 94 τραυματίστηκαν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι αντίπαλοι του Κιέβου χρησιμοποιούν «false flag» επιθέσεις για να δυσφημήσουν τον στρατό του. Στα μέσα Φεβρουαρίου, χαρακτήρισε τις αναφορές για χτυπήματα όλμων από τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς «καθαρά ψέματα».

«Κανείς δεν τραυματίστηκε. Είναι απλώς άνθρωποι που έχουν τρελαθεί και ανατινάζονται… Πυροβολούν εναντίον τους. Είναι ένα είδος κυνισμού», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα