ΑΘΗΝΑ
07:18
|
04.05.2024
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισλαμαμπάντ έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, αφού ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκτονίας μέσα σε ένα ταξί που σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι οι δράστες σχεδίαζαν να χτυπήσουν ένα σημαντικό στόχο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Ο Δρ Χαλίντ Μασούντ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν, ανέφερε ότι τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από την έκρηξη και άλλοι 10 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Geo News.

Ο Σοχάλ Τζαφάρ Τσάθα, Αναπληρωτής Επιθεωρητής Γενικών Επιχειρήσεων, είπε στους δημοσιογράφους στο σημείο ότι ο δράστης ανατινάχθηκε, όταν μέλη της λεγόμενης Eagle Squad σταμάτησαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο.

«Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, μπήκε με κάποιο πρόσχημα μέσα στο όχημα και στη συνέχεια αυτοπυροδοτήθηκε», είπε ο Τσάθα, προσθέτοντας ότι υπήρχε επίσης μια γυναίκα στο όχημα, η οποία πιστεύεται ότι ήταν συνεργός.

«Το προσωπικό της αστυνομίας έσωσε το Ισλαμαμπάντ από μια μεγάλη καταστροφή με θάρρος και ψυχραιμία», είπε ο Τσάθα, προσθέτοντας ότι άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Ρανά Σανόλα, είπε ότι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες είχαν σχέδια να επιτεθούν σε έναν στόχο υψηλής αξίας και να εισέλθουν σε ένα σημαντικό κτίριο όπως το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο ή την πρωθυπουργική κατοικία. Σημείωσε ότι αν το αυτοκίνητο δεν είχε σταματήσει για έλεγχο, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά περισσότερα θύματα.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, αντέδρασε στην έκρηξη ζητώντας πλήρη αναφορά και αποτίοντας φόρο τιμής στον νεκρό αστυνομικό. «Το σχέδιο να χυθεί αίμα αθώων απέτυχε λόγω της δράσης των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», είπε, προσθέτοντας ότι θα στείλει ένα λεγόμενο πακέτο μάρτυρος στην οικογένεια του αξιωματικού.

Η Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), γνωστή και ως Ταλιμπάν του Πακιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι ο απώτερος στόχος της είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση και να θεσπίσει το νόμο της Σαρία στο Πακιστάν.

Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι το TTP βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στο Αφγανιστάν – πράγμα που αρνούνται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι διαμεσολαβούν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν του Πακιστάν και της πακιστανικής κυβέρνησης.

Η TTP έχει αναλάβει την ευθύνη για πολυάριθμες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα και έχει εντείνει τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας από τον Νοέμβριο, όταν τερμάτισε μονομερώς την πολύμηνη εκεχειρία με την πακιστανική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος της TPP Μοχάμαντ Χαλίντ Χουρασανί είπε ότι η τελευταία βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν από τους μαχητές της ομάδας ως εκδίκηση για τη δολοφονία ενός ανώτερου ηγέτη της TPP τον Αύγουστο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα