ΑΘΗΝΑ
04:13
|
19.04.2024
Ισχυρισμοί περί προσπαθειών ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ρήγματος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετά αποκαλύψεις του Documento.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας» εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πως προσπαθεί μέσω του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento «να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού».

«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική “Τσίπρας προαναγγέλλει – Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ  υπερθεματίζει”» ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου το πρωί του Σαββάτου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα» στο οποίο κατά την κρίση του στηρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να αμβλύνει το τεταμένο κλίμα και τα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις του Documento περί παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την ΕΥΠ, υποστηρίζοντας πως «η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

«Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα.  Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς» καταλήγει ο Γ. Οικονόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα