ΑΘΗΝΑ
19:49
|
28.04.2024
Συνταρακτικές λεπτομέρειες για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ αποκαλύπτει το Documento - «Στόχος 519c» ο Κωνσταντίνος Φλώρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επανέρχεται, και μάλιστα εκτάκτως, η εφημερίδα Documento το Σάββατο,  δίνοντας στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τις παρακολουθήσεις στις οποίες έχει επιδοθεί με ζήλο η υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), και αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την παρακολούθηση και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ο βρισκόταν υπό την επιτήρηση της ΕΥΠ με κωδικό όνομα «στόχος 519c».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η εφημερίδα αποκάλυψε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας είχαν τεθεί υπό την επιτήρηση της ΕΥΠ, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, να βρίσκονται μεταξύ των παρακολουθούμενων, εγείροντας επιτακτικά ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ, σχετικά με τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εν λόγω απόφαση.

Στα πρότυπα της παρακολούθησης του «στόχου 5046c», υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο Κ. Φλώρος του οποίου η θητεία διέρρευσε πρόσφατα ότι θα ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, φέρεται πως στην πραγματικότητα δεν τέθηκε υπό επιτήρηση λόγω διακυβεύματος της εθνικής ασφάλειας αλλά λόγω των επιλογών του στα εξοπλιστικά προγράμματα και των σχέσεών του με επιχειρηματίες.   

«Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτo ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Δεν ντρέπεσαι λίγο;» σημειώνεται διατράνωνε από βήματος Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της επεξεργασίας του εξαιρετικά αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα