ΑΘΗΝΑ
04:48
|
06.05.2024
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα κοντά στην Τακόμα της Ουάσιγκτον, μετά από βανδαλισμούς σε τρεις ηλεκτρικούς υποσταθμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα κοντά στην Τακόμα της Ουάσιγκτον, μετά από βανδαλισμούς σε τρεις ηλεκτρικούς υποσταθμούς, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα την ημέρα των Χριστουγέννων συνδέονται.

Σύμφωνα με το Reuters, το Τμήμα του σερίφη της κομητείας Pierce δήλωσε ότι ληστείες αναφέρθηκαν σε δύο υποσταθμούς που ανήκουν στις δημόσιες υπηρεσίες της Tacoma και σε έναν άλλο που ανήκει στην Puget Sound Energy. Οι αστυνομικοί βρήκαν διάρρηξη στην περιφραγμένη περιοχή, με βανδαλισμό του εξοπλισμού, αλλά τίποτα δεν αφαιρέθηκε από τους χώρους, όπως ανέφεραν. Πάνω από 14.000 πελάτες επηρεάστηκαν από την πράξη αυτή.

«Αυτή τη στιγμή, οι αστυνομικοί διεξάγουν την αρχική έρευνα. Δεν έχουμε υπό κράτηση υπόπτους. Δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν κίνητρα ή εάν επρόκειτο για συντονισμένη επίθεση στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση στον ιστότοπό του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια υπηρεσία κοινής ωφέλειας στη Βόρεια Καρολίνα ανέφερε διακοπές από αυτό που οι τοπικές αρχές είπαν ότι ήταν ενορχηστρωμένοι πυροβολισμοί που τώρα ερευνώνται από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Το FBI διερεύνησε επίσης πυροβολισμούς κοντά σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στη Νότια Καρολίνα λίγες μέρες αργότερα, και αν αυτά τα δύο περιστατικά θα μπορούσαν να σχετίζονται, ανέφεραν το NBC News και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε όλη τη χώρα έχουν πιεστεί από ένα ισχυρό κρύο που σάρωσε όλη τη χώρα αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας περισσότερους από 300.000 χωρίς ρεύμα λόγω της χειμερινής καταιγίδας.

Στην ανατολική κομητεία Piece, περίπου 2.700 άτομα που εξυπηρετούνται από τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Τακόμα παρέμειναν επηρεασμένα το μεσημέρι της Κυριακής, αφού αρχικά 7.300 κάτοικοι έχασαν την ηλεκτροδότηση στην περιοχή, περίπου 72 χλμ. νότια του Σιάτλ, ανέφερε η Tacoma Public Utilities σε ανάρτηση στο Twitter.

«Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι υποσταθμοί της «δέχθηκαν επίθεση» νωρίτερα το πρωί της Κυριακής και ότι τα περιστατικά αναφέρθηκαν στην αστυνομία.

Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Puget Sound Energy για σχολιασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται τον στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα