ΑΘΗΝΑ
07:18
|
25.04.2024
Ο κύκλος κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει θα κορυφωθεί στις 28 Ιανουαρίου με συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρότι είχαν ενημερώσει για τη σημερινή τους κινητοποίηση, κανείς δεν ήταν εκεί για να τους συναντήσει, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που τελικά «έψαλλαν» τα αγωνιστικά τους κάλαντα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανοίγοντας τον κύκλο κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει και ο οποίος θα κορυφωθεί στις 28 Ιανουαρίου με συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Ιανουαρίου, την ώρα που ο διαγωνισμός εκποίησης της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται σε εξέλιξη, διεκδικούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Τρίτη 10 Γενάρη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενώ την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ίλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης. Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν τετράωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση, στις 10 π.μ., στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 28 Γενάρη 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ., με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει «Πέντε μήνες μετά από την άρον άρον παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την ομαδική απόλυσή μας, και ο αναμενόμενος “θησαυρός” που θα έβρισκε η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί “άνθρακες”. Οι δεσμευτικές προσφορές στους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποίησης έχουν ανοίξει εδώ και 2 μήνες και από ό,τι όλα δείχνουν η διαδικασία έχει “κολλήσει” στον καβγά των υποψήφιων επενδυτών».

Επισημαίνει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στον ουσιαστικό διάλογο που επιδιώκουν τα Σωματεία και ότι απέναντι στην κατάσταση αυτή, την ανασφάλεια και την αγωνία, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους δεν μπορούν να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.

«Στον δρόμο που έχουμε χαράξει εδώ και 36 μήνες συνεχίζουμε. Ζεσταίνουμε τις μηχανές του αγώνα. Τρία χρόνια μετά την έναρξη του εγκλήματος το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι έξω από τη ΛΑΡΚΟ και από τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Η ΛΑΡΚΟ, είτε το θέλουν είτε όχι, θα επαναλειτουργήσει, θα πάρουμε σύνταξη από αυτή, θα μας καταβληθεί ο μόχθος που έχουμε δουλέψει και μας ανήκει», τονίζει το Σωματείο, απευθύνοντας κάλεσμα στήριξης και αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα