ΑΘΗΝΑ
03:26
|
05.05.2024
Επιμένει η Σεούλ ότι γίνονται συνομιλίες για κοινό σχεδιασμό στην ανάπτυξη του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν συζητά με αυτήν της Νότιας Κορέας τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων για τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μοιάζοντας να αντικρούει τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Γιουν Σοκ-γελ, εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Chosun Ilbo που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος Γιουν είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για κοινά γυμνάσια με την ανάπτυξη στοιχείων του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

«Όχι» απάντησε όμως ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο εάν πράγματι διεξάγεται τέτοια συζήτηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή μετά τις διακοπές του στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, όπου τον συνόδευσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν.

Μολαταύτα, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του κ. Μπάιντεν, η νοτιοκορεατική προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση Τύπου στην οποία επιμένει ότι η Σεούλ και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε συνομιλίες για τον κοινό σχεδιασμό και την κοινή εκτέλεση «σχεδίων» για την ανάπτυξη στοιχείων του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου σε αντίδραση στις απειλές της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο κ. Μπάιντεν προφανώς θα απαντούσε «όχι» στην ερώτηση αν γίνεται συζήτηση για «κοινές ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων» αφού η Νότια Κορέα δεν διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα