ΑΘΗΝΑ
01:01
|
27.04.2024
Τα μέλη της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ αναφέρθηκαν στην ανάγκη για «κοινή προσέγγιση» στη λήψη μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ τάχθηκε σήμερα η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας για τον κορονοϊό.

Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν επίσης την ανάγκη για «κοινή προσέγγιση» στη λήψη μέτρων.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΕ πρόσφερε δωρεάν εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Κίνα μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που επήλθε από την χαλάρωση της μηδενικής ανοχής που επιδείκνυε εδώ και τρία χρόνια η Κίνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα η σουηδική προεδρία της ΕΕ συγκαλεί για αύριο, Τετάρτη, την έκτακτη συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Συμβουλίου για να συζητηθεί ο συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο στην ΕΕ.

Η δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών

Πάντως, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε σήμερα στις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Πεκίνου για την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια δηλώνοντας στη RAI:

«Νομίζω ότι πρόκειται για κανονικότατα μέτρα. Υποβάλλονται στο τεστ πολλοί Κινέζοι αλλά και πολλοί Ιταλοί που φθάνουν από την Κίνα. Το να κάνει κάποιος τεστ για να μπορέσει να προστατευθεί η υγεία, δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Δεν υπάρχει κάποια πρόθεση να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες και ούτε να προσβληθεί κανείς».

«Εμείς, στην Ιταλία, ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε τα τεστ και μετά ακολούθησαν διάφορες άλλες χώρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα