ΑΘΗΝΑ
15:05
|
29.03.2023
Συνολικά 4.405 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα όσα ανακοίνωσε το JCCC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 4.405 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα όσα ανακοίνωσε σήμερα το Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC). Όπως αναφέρεται στην έκθεση της JCCC, την ίδια χρονική περίοδο, έως και 132 παιδιά έπεσαν θύματα της σύγκρουσης.

636 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 26 παιδιά, σκοτώθηκαν σε έδαφος που ελεγχόταν από την DPR πριν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία, ανέφερε το κέντρο, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.700 άμαχοι και περισσότερα από 100 παιδιά σκοτώθηκαν στην περιοχή που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Σχεδόν 4.000 άμαχοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ανέφερε το κέντρο σε ανάρτηση στο Telegram. Τουλάχιστον 87 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν, αφότου πάτησαν πάνω σε νάρκες «Lepestok», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 93.500 βλήματα στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι τα χτυπήματα και οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 9.400 κατοικιών, 2.285 αστικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων 123 νοσοκομείων και κλινικών και 61 υποδομών ζωτικής σημασίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η JCCC δημοσίευσε επίσης παρόμοια στοιχεία για τη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR). Το 2022, 169 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, σκοτώθηκαν εκεί, ανέφερε η έκθεση που δημοσιεύτηκε την πρωτοχρονιά. 455 άμαχοι τραυματίστηκαν στην περιοχή, πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν συνολικά 11.000 τεμάχια πυρομαχικών στις επιθέσεις τους στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, συμπεριλαμβανομένων 609 αμερικανικών πυραύλων HIMARS, ανέφερε η JCCC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρότζερ Γουότερς: Ο δήμος Φρανκφούρτης δεν μπορεί να εκφοβίζει καλλιτέχνες

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Παραίτηση Ανδρουλάκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Γαλλία δεν απορρίπτει μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά και τον Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα