ΑΘΗΝΑ
12:25
|
24.05.2024
Λίγες ημέρες αφότου στο Ισραήλ ορκίστηκε η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας, δύο νεαροί βεβήλωσαν δεκάδες τάφους στο Όρος Σιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της Ιερουσαλήμ, Χοσάμ Ναούμ, χαρακτήρισε τη βεβήλωση ενός προτεσταντικού νεκροταφείου στην Ιερουσαλήμ «καθαρό έγκλημα μίσους», λίγες ημέρες αφότου στο Ισραήλ ορκίστηκε η πλέον ακροδεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

«Αυτή η πράξη δεν είναι απλώς δειλή, αλλά αποκρουστική, και κάθε άτομο με αίμα στις φλέβες του θα απέρριπτε μια τέτοια συμπεριφορά», είπε σήμερα ο Ναούμ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό δείχνει πραγματικά ένα ξεκάθαρο έγκλημα μίσους εναντίον των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ, το οποίο απορρίπτουμε και καταδικάζουμε απολύτως», πρόσθεσε.

Δύο άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν στο Προτεσταντικό Κοιμητήριο του Όρους Σιών της Ιερουσαλήμ και βεβήλωσαν περισσότερους από 30 τάφους την Κυριακή, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πλάνα ασφαλείας που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν άνδρα με ορθόδοξη εβραϊκή ενδυμασία να μπαίνει στο νεκροταφείο, να σπρώχνει μια ταφόπλακα σε σχήμα σταυρού και να τη συντρίβει με βράχους με τη βοήθεια ενός δεύτερου άνδρα.

Το νεκροταφείο, που ιδρύθηκε το 1848 και συντηρείται από τις τοπικές κοινότητες, περιέχει τους τάφους 73 ανδρών της αστυνομίας της Παλαιστίνης που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι επίσης ο τόπος ταφής πολλών ανώτερων χριστιανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Σάμουελ Γκόμπατ, Επισκόπου της Ιερουσαλήμ από το 1846 μέχρι το θάνατό του το 1879.

«Ελπίζουμε ότι οι ισραηλινές αρχές μπορούν να αναλάβουν το να λογοδοτήσουν και να συλληφθούν όποιοι ευθύνονται για αυτή τη δειλή πράξη, ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός», είπε ο αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δυστυχώς αντιμετωπίζει «θρησκευτικό ριζοσπαστισμό».

«Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι από τις τρεις Αβρααμικές θρησκείες, που ζουν μαζί, πρέπει να μάθουν πώς να συνυπάρχουν και να σέβονται ο ένας την ελευθερία λατρείας και τους ιερούς τόπους του άλλου, αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε.

«Αυτό είναι το μόνο που ζητάμε. Δεν ζητάμε κάτι αδύνατο».

Οι εντάσεις έχουν φουντώσει από τη στιγμή που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε πρωθυπουργός του Ισραήλ, εγκαινιάζοντας την πλέον ακροδεξιά και θρησκευτικά συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.

Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ επισκέφθηκε χθες το τέμενος Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια κίνηση που οι Παλαιστίνιοι χαρακτήρισαν «σκόπιμη πρόκληση».

Ο υπουργός, που θεωρείται ευρέως ως προβοκάτορας, έχει ζητήσει στο παρελθόν τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγιοποιείται 15χρονος «influencer του Θεού» από το Βατικανό

Μητσοτάκης: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η ακρίβεια που απασχολεί όλα τα νοικοκυριά

Διακοπή νερού στον Δήμο Αθηναίων την Κυριακή 26 Μαΐου

Ιράν: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν επίθεση κατά του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα