ΑΘΗΝΑ
22:03
|
02.05.2024
«Όταν ο δράστης είναι αστυνομικός, τα θύματα δεν πρέπει να μιλούν, δεν πρέπει να απαιτούν δικαιοσύνη», λένε οι συνήγοροι της 19χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ότι δεν συντρέχει λόγος έφεσης για τις ποινές, έκρινε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός καταδικάστηκε για τον βιασμό μόνο της μίας κοπέλας και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, ενώ ο πατέρας της 19χρονης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών, με τις ποινές να έχουν ανασταλτική ισχύ και στις δύο περιπτώσεις.

«Ύστερα απ’ αυτό, το μήνυμα της Πολιτείας γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο και κλείνει με τον τρόπο αυτό έναν ολόκληρο κύκλο παραλείψεων- τέτοιων που καταδεικνύουν ότι όντως η Πολιτεία έχει από καιρό πάρει θέση. Ιδιαίτερα όταν ο δράστης είναι αστυνομικός, τα θύματα δεν πρέπει να μιλούν, δεν πρέπει να απαιτούν δικαιοσύνη», υπογραμμίζουν, σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την απόρριψη της έφεσης οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη.

«Από εδώ και μπρός, με αφορμή αυτή την υπόθεση και το κύμα αλληλεγγύης που ενέπνευσε, μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, ανοίγεται μια συζήτηση και ελπίζουμε κι ένα πλέγμα δράσης, ώστε έμπρακτα να αγωνιστούμε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Γιατί αυτό είναι το trafficking˙ και τα πιο εύκολα θύματά του είναι τα παιδιά των φτωχών, εργατικών τάξεων της κοινωνίας. Και αυτό είναι το μήνυμα της Πολιτείας, ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς αναλώσιμα, αλλά είναι το εξανδραποδισμένο δυναμικό αυτών των κυκλωμάτων, με την απαίτηση να μην μιλούν, να μην αποκαλύπτουν, να μην αντιδρούν», τονίζουν οι δικηγόροι της 19χρονης.

Εντωμεταξύ, διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, σχετικά με τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν κατά την απαγγελία της απόφασης, την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και χρησιμοποίησαν τα γκμλοπ τους ενάντια στο συγκεντρωμένο κοινό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα