ΑΘΗΝΑ
21:36
|
12.06.2024
Παράταση των σχολικών διακοπών κατά μία εβδομάδα η πρόταση του Νίκου Καπραβέλου μπροστά στο κύμα ιογενών λοιμώξεων και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη των ιογενών λοιμώξεων στα παιδιά το τελευταίο διάστημα εξέφρασε την Παρασκευή ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, κάνοντας λόγο για «τρομακτική έξαρση που δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην Ελλάδα» κατά την παρουσία του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος κάλεσε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο παράτασης των διακοπών των Χριστουγέννων κατά μία εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης των ιώσεων και της ανάγκης νοσηλείας των παιδιών σε ΜΕΘ,  δεδομένης μάλιστα της έλλειψης κλινών εντατικής, ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα. 

«Ας σκεφτούμε λίγο, ακόμη και για παράταση των διακοπών των παιδιών. Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα κατά την άποψή μου. Ας το σκεφτεί η Επιτροπή. Υπάρχει μια έξαρση των λοιμώξεων, και το κυριότερο και επικίνδυνο, δεν έχουμε κλίνες εντατικής» υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

«Δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τόσο τα νοσοκομεία μας ο Covid» κατέληξε ο Ν. Καπραβέλος, συμπληρώνοντας πως «αυτό που βλέπουμε είναι μια έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων, μεγάλη προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία», εκφράζοντας παράλληλα μια αισιοδοξία για το 2023 σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σεβαστίδης πρόεδρος του νέου ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αλλαγές στον οργανισμό των αστροναυτών από τα ταξίδια στο Διάστημα

Κηφισιά: Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο Pal με ρίψεις νερού από αέρος (upd)

Πόλεμος, πείνα και λιμός βασανίζουν τους Παλαιστίνιους της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα