ΑΘΗΝΑ
01:23
|
22.05.2024
Η πρώτη μεγάλη απεργία της χρονιάς προγραμματίστηκε για τις 19 Γενάρη. Είναι η πρώτη απάντηση στα σχέδια για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη γενική απεργία του 2023 στις 19 Ιανουαρίου προκήρυξαν σήμερα οκτώ από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Γαλλίας με αφορμή το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που παρουσίασε σήμερα η πρωθυπουργός Ελισαμπέτ Μπορν και προβλέπει κυρίως την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 62 στα 64.

Αυτή η πρώτη ημέρα «θα δώσει το έναυσμα για μια ισχυρή κινητοποίηση διαρκείας» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα.

Νωρίτερα, οι γενικοί γραμματείς και οι πρόεδροί τους συνεδρίασαν στο Παρίσι για να συζητήσουν το νομοσχέδιο που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα