ΑΘΗΝΑ
19:57
|
19.04.2024
Χιλιάδες επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αεροδρόμια καθώς κατέρρευσε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πτήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αποφασίσει να εκσυγχρονίσει τα συστήματα επικοινωνιών στα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ τότε το χάος, που έζησαν σήμερα πολλές δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί και ξένοι ταξιδιώτες, θα πάρει διαστάσεις «ρουτίνας» το επόμενο διάστημα με τις καθυστερήσεις (ή ακόμη χειρότερα) τις ματαιώσεις πτήσεων να επαναλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο.

Από τα χαράματα ως και τις 7.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) καθυστέρησαν ή αναβλήθηκαν πάνω από 6.500 πτήσεις. Στις 9.00 το πρωί τοπική ώρα ήρθη η απαγόρευση που ίσχυε μετά την κατάρρευση των συστημάτων εσωτερικής επικοινωνίας των πιλότων με τα πληρώματα εδάφους και τους διαχειριστές των προγραμμάτων πτήσεων.

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν ούτε χιονοθύελλες, ούτε πολικό ψύχος (όπως είχε συμβεί την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) για να δικαιολογήσουν οι αρχές της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας την κατάρρευση του συστήματος «Notice to Air Mission Alerts» που είναι κρίσιμο για τον σχεδιασμό και την διεκπεραίωση πτήσεων και χρησιμοποιείται για το μοίρασμα πληροφοριών που αφορούν κινδύνους σε αέρα και στεριά.

Ως εκ τούτου σήμερα καθυστέρησαν για ανεπίτρεπτα πολλές ώρες πάνω από 6.500 πτήσεις σε δεκάδες αεροδρόμια προκαλώντας «έμφραγμα» στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και απελπισία, εκνευρισμό και απογοήτευση σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Passengers at Denver International Airport in December.

Ο υπουργός Μεταφορών, Πιτ Μπούτιτζετζ, απέδωσε τα προβλήματα σε κατάρρευση συστημάτων επικοινωνίας ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε τις αρχικές φήμες περί πιθανής «κυβερνοεπίθεσης» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Από ό,τι φαίνεται τα αεροδρόμια των ΗΠΑ δεν χρειάζονται χάκερς και κυβερνοεπιθέσεις. Καταρρέουν και δίχως αυτές…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα