ΑΘΗΝΑ
07:15
|
19.04.2024
Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης μίλησε ξανά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χώρος» για παράνομους μετανάστες στη Νέα Υόρκη και παρακάλεσε την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιληφθεί της «εθνικής έκτακτης ανάγκης» στα σύνορα με το Μεξικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελ Πάσο την Κυριακή.

«Τώρα είναι η ώρα για την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της», είπε ο Άνταμς.

Ο Άνταμς υποστήριξε πως είναι «άδικο» το γεγονός ότι πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο πρέπει να φιλοξενούν τόσους πολλούς μετανάστες και προέτρεψε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) να επιβλέψει μια «συντονισμένη απάντηση» σε εθνικό επίπεδο.

Σε μια δήλωσή του την Παρασκευή, ο Άνταμς είπε επίσης ότι «η απουσία μιας απολύτως αναγκαίας ομοσπονδιακής μεταρρύθμισης μετανάστευσης δεν πρέπει να σημαίνει ότι αυτή η ανθρωπιστική κρίση θα πέφτει μόνο στους ώμους των πόλεων».

Προέτρεψε τον Λευκό Οίκο να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση που, όπως υποστήριξε, δίνει σε πολλούς μετανάστες μια «λανθασμένη εντύπωση» για τις συνθήκες που μπορούν να περιμένουν πως θα βρουν στη Νέα Υόρκη. Οι ιστότοποι που υποστηρίζουν πως «οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσό» και πως όλοι αποκτούν «αυτομάτως» μια θέση εργασίας και πως «θα ζείτε αυτόματα σε ξενοδοχείο» πρέπει να αντιμετωπιστούν με το να παρέχονται «ακριβείς πληροφορίες», είπε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ταξίδεψε στο Ελ Πάσο για να επισκεφθεί τα σύνορα λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε περικοπές στον προϋπολογισμό για κάθε δημοτική υπηρεσία, ισχυριζόμενος ότι η αύξηση των μεταναστευτικών θα μπορούσε να κοστίσει στη Νέα Υόρκη έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Άνταμς είχε ήδη ζητήσει επείγουσα βοήθεια από την Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, την περασμένη εβδομάδα, επιμένοντας ότι η πόλη βρισκόταν σε «οριακό σημείο» με 3.100 παράνομους μετανάστες να φτάνουν σε μία εβδομάδα και συνολικά 40.000 να έχουν φτάσει από την περασμένη άνοιξη.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ των Νεοϋορκέζων έχει ενταθεί, καθώς ο δήμαρχος μειώνει τους προϋπολογισμούς απαραίτητων υπηρεσιών, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημόσια ασφάλεια της πόλης. Με τις οικονομικές κατοικίες να είναι ανεπαρκείς ήδη πριν αρχίσουν να φθάνουν αυξημένοι μετανάστες, η έλλειψη στέγης έχει επίσης λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Ο Άνταμς φέρεται να είπε στον δήμαρχο του Ελ Πάσο, Όσκαρ Λέσερ, τον Σεπτέμβριο ότι η Νέα Υόρκη θα υποδεχόταν τους πλεονάζοντες μετανάστες της παραμεθόριας πόλης. Ωστόσο, η δημαρχία της πόλης γρήγορα άλλαξε στάση, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Οκτώβριο και παρακάλεσε τον Λευκό Οίκο για ομοσπονδιακή βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που μέχρι στιγμής δεν της έχει δοθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα