ΑΘΗΝΑ
17:00
|
24.04.2024
Δεικτικά σχολίασε το αίτημα της Αναλένα Μπέρμποκ για ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για τη δίωξη της Ρωσίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αίτημα της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας για τη δημιουργία ενός ειδικού διεθνούς δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει η Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Αναλένα Μπέρμποκ, είναι ίδια με τον Ζελένσκι, ένα άτομο ξένο προς την εξωτερική πολιτική ή τη διπλωματία, ένα άτομο ξένο προς την πρακτική της διεθνούς επικοινωνίας… που παίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο του πολιορκητικού κριού να προωθήσει τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, στο γερμανικό έδαφος και σε γειτονικές χώρες», υποστήριξε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία της Ουκρανίας να συσταθεί, με διεθνή υποστήριξη, ένα ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα της Ρωσίας», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής της επίσκεψης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να  εξεταστούν και οι υποψίες για γενοκτονία.

«Μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα, μπροστά στα εγκλήματα πολέμου και τα συστηματικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να εξετάσουμε τον βαθμό στον οποίο αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί γενοκτονία», είπε, διευκρινίζοντας ότι οι επιθέσεις στα δίκτυα τροφοδοσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πεθάνουν από τη δίψα ή να παγώσουν μέχρι θανάτου.

Απαντώντας, η Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι η Γερμανίδα ΥΠΕΞ «δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει δικαστήριο» και της συνέστησε «να διαβάσει κάτι για τις Δίκες της Νυρεμβέργης» ή να επισκεφτεί το μουσείο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου στο οποίο διεξήχθη η δίκη το 1945, προτού εξαπολύσει κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα