ΑΘΗΝΑ
21:53
|
04.10.2023
«Γενικά, κατά τις σποραδικές επαφές της με τη Ρωσία σε διάφορα επίπεδα, η Δύση δεν λέει τίποτα που να υπερβαίνει τη δημόσια στάση της», σημείωσε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη συνάντηση των κορυφαίων κατασκόπων της Ρωσίας και των ΗΠΑ ζητήθηκε στον Βλαντίμιρ Πούτιν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) και ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, συναντήθηκαν σε τουρκικό έδαφος στα μέσα Νοεμβρίου. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στη συνάντηση κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου, καθώς μιλούσε σχετικά με την έλλειψη ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια «σοβαρή πρόταση» για την επίλυση της κατάστασης, είπε.

Δεν υπήρξαν «αποκαλύψεις» κατά τις διαπραγματεύσεις Μπερνς-Ναρίσκιν, δήλωσε ο Λαβρόφ. «Γενικά, κατά τις σποραδικές επαφές της με τη Ρωσία σε διάφορα επίπεδα, η Δύση δεν λέει τίποτα που να υπερβαίνει τη δημόσια στάση της», σημείωσε.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι είχαν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για τη συνάντηση μεταξύ των δύο επικεφαλής.

«Οι ίδιοι οι Αμερικανοί μάς είπαν δέκα φορές ότι αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας ήταν απολύτως εμπιστευτικός και δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί… ώστε να μην μολύνεται από κάποια προπαγανδιστική στόχευση», είπε στους δημοσιογράφους τον περασμένο μήνα.

«Συμφωνήσαμε. Αλλά μόλις προσγειώθηκαν στην Άγκυρα, [η είδηση] διέρρευσε αμέσως. Δεν ξέρω από πού, αν ήταν ο Λευκός Οίκος ή το Υπουργείο Εξωτερικών», πρόσθεσε.

Ο Ναρίσκιν αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι θα ήταν έτοιμος να συναντήσει ξανά τον Μπερνς, υπό την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν για μια τέτοια επαφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Al-Mayadeen: Το Ιράν απέκτησε αρχεία-φωτιά από το γραφείο του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα