ΑΘΗΝΑ
16:49
|
30.01.2023
Μακρόν εναντίον όλων και όλοι εναντίον του Μακρόν καθώς προσπαθεί ξανά να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατάφερε για άλλη μια φορά να βγάλει τους πολίτες της χώρας του στους δρόμους. Εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες μεγάλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τη νέα απόπειρα αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, κατά δύο χρόνια (στα 64 από τα 62).

Και οι σκιτσογράφοι συνεχίζουν επίσης την κριτική τους για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από την κυβέρνηση Μακρόν.

Μακάβρια η ματιά του Azo για το πότε οι Γάλλοι θα παίρνουν την πολυπόθητη σύνταξη:

Ο Patrick Chappatte αναφέρεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, όλα τα μεγάλα συνδικάτα ενωμένα κατέβηκαν στους δρόμους ενωμένα. «Νόμιζα ότι τα συνδικάτα είχαν βγει στη σύνταξη», λέει ο Μακρόν στο σκίτσο του Chappatte.

«Η Δαμόκλειος Σπάθη» της απεργίας πάνω από τον Εμανουέλ Μακρόν του σκιτσογράφου MisterT καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας παρουσιάζει «χωρίς πίεση» τη μεταρρύθμισή του.

Το ενδιαφέρον με το σκίτσο του Willem είναι ότι σχεδιάστηκε πριν από έξι χρόνια και παραμένει επίκαιρο. «Εσείς να γαμ@θ@@τε», λέει ο πρόεδρος της Γαλλίας στους απεργούς ενώ ο σύμβουλός τον κυνηγά με την ομιλία… που ξέχασε ξεμένοντας από επιχειρήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς – Ουίλιαμ Μπερνς στη Ραμάλα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κισίντα και Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας

Πτώση Phantom: Βρέθηκε νεκρός ο ένας πιλότος

Πλειστηριασμοί: Πετάνε στον δρόμο καρδιοπαθή με 3 παιδιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα