ΑΘΗΝΑ
02:30
|
25.06.2026
Μακρόν εναντίον όλων και όλοι εναντίον του Μακρόν καθώς προσπαθεί ξανά να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατάφερε για άλλη μια φορά να βγάλει τους πολίτες της χώρας του στους δρόμους. Εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες μεγάλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τη νέα απόπειρα αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, κατά δύο χρόνια (στα 64 από τα 62).

Και οι σκιτσογράφοι συνεχίζουν επίσης την κριτική τους για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από την κυβέρνηση Μακρόν.

Μακάβρια η ματιά του Azo για το πότε οι Γάλλοι θα παίρνουν την πολυπόθητη σύνταξη:

Ο Patrick Chappatte αναφέρεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, όλα τα μεγάλα συνδικάτα ενωμένα κατέβηκαν στους δρόμους ενωμένα. «Νόμιζα ότι τα συνδικάτα είχαν βγει στη σύνταξη», λέει ο Μακρόν στο σκίτσο του Chappatte.

«Η Δαμόκλειος Σπάθη» της απεργίας πάνω από τον Εμανουέλ Μακρόν του σκιτσογράφου MisterT καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας παρουσιάζει «χωρίς πίεση» τη μεταρρύθμισή του.

Το ενδιαφέρον με το σκίτσο του Willem είναι ότι σχεδιάστηκε πριν από έξι χρόνια και παραμένει επίκαιρο. «Εσείς να γαμ@θ@@τε», λέει ο πρόεδρος της Γαλλίας στους απεργούς ενώ ο σύμβουλός τον κυνηγά με την ομιλία… που ξέχασε ξεμένοντας από επιχειρήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε ύφεση η φωτιά στο παλιό ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΣ στο Λουτράκι

Αναζητούν τον 17χρονο Κωνσταντίνο Δ. που εξαφανίστηκε στη Νίκαια

Νεκρά εκατοντάδες χιλιάδες πτηνά στη Γαλλία λόγω καύσωνα

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα