ΑΘΗΝΑ
11:47
|
25.04.2024
Ο Ουίλιαμ Μπερνς που είχε βρεθεί στο Κίεβο ξανά τον Νοέμβρη, διατηρεί ανοιχτό δίαυλο με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κίεβο επισκέφθηκε, υπό άκρα μυστικότητα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post.

Επικαλούμενη πληροφορίες προερχόμενες από Αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η εφημερίδα αναφέρει πως ο Μπερνς μετέφερε στον Ουκρανό πρόεδρο τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στην υποστήριξη του Κιέβου, ενώ είχε και χωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το επίκεντρο για τον Ζελένσκι και τους ανώτερους αξιωματούχους πληροφοριών του κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν πόσο καιρό η Ουκρανία θα αντέξει περιμένοντας τη συνέχιση της βοήθειας των ΗΠΑ και της Δύσης μετά την ανάληψη της Βουλής από τους Ρεπουμπλικανούς και την απόσυρση της υποστήριξης της ουκρανικής βοήθειας μεταξύ τμημάτων του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ, αναφέρει το δημοσίευμα της Washington Post.

Ο Ζελένσκι και οι βοηθοί του, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά το τέλος της συνάντησης έμειναν με την εντύπωση ότι η υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Κίεβο παραμένει ισχυρή και ότι η έκτακτη χρηματοδότηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Ο διευθυντής της CIA, που είχε βρεθεί στο Κίεβο ξανά τον Νοέμβρη, διατηρεί ανοιχτό δίαυλο με τον Ουκρανό πρόεδρο, μεταβιβάζοντας τα ευρήματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τα πολεμικά σχέδια και τις προθέσεις της Μόσχας.

Ο κ. Μπερνς ανέφερε τον περασμένο μήνα μιλώντας στο PBS NewsHour ότι αναλυτές της CIA εκτιμούν και προβλέπουν μια σχετική μείωση της έντασης των επιχειρήσεων στο ουκρανικό μέτωπο, καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα