ΑΘΗΝΑ
05:27
|
02.05.2024
Στο έλεος του ψύχους η πλέον αποκλεισμένη χώρα στον κόσμο. Οι πολίτες καίνε ξύλα και φυτά για να ζεσταθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν προειδοποιήσει για ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα καθώς ένα κύμα ψύχους σαρώνει την κορεατική χερσόνησο. Η θερμοκρασία είναι πιθανό να πέσει κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου στις βόρειες περιοχές, που είναι επίσης το φτωχότερο μέρος της χώρας, ανέφερε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός. Οι παράκτιες περιοχές αναμένεται να δουν επίσης ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η Νότια Κορέα έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση για κρύο κύμα.

Ενώ η Βόρεια Κορέα έχει επηρεαστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως και άλλα μέρη, λίγα είναι γνωστά για τον αντίκτυπο αυτού στον λαό της. Το Ryanggang, το North Hamgyong και το South Hamgyong, οι φτωχότερες επαρχίες της χώρας είναι εκείνες, που αναμένεται να είναι πιο ευάλωτες στις κλιματικές κρίσεις, αφού βρίσκονται όλες στο βορρά.

Ο ηλεκτρισμός είναι σπάνιος έξω από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ και τα νοικοκυριά σε αυτά τα μέρη φέρεται να καίνε ξύλα και να στεγνώνουν φυτά για ζεστασιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέφερε το NK News. Λέει επίσης, ότι πολλοί χρησιμοποιούν απλώς πλαστική μεμβράνη γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρά τους για μόνωση.

Το Radio Free Asia ανέφερε τον Δεκέμβριο, ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη χώρα είχαν χαθεί στα τέλη του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια ενός άλλου ακραίου κρύου και πολλοί πιστεύεται ότι είτε πέθαναν από την πείνα ή πάγωσαν, καθώς ο υδράργυρος είχε πέσει κάτω από το μηδέν και τα τρόφιμα είχαν γίνει σπάνια. Η επισιτιστική ανασφάλεια στη Βόρεια Κορέα λέγεται, ότι βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από τον εκτεταμένο λιμό κατά τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με τον Lucas Rengifo-Keller, ερευνητή αναλυτή στις ΗΠΑ.

Το 2019, η Βόρεια Κορέα δήλωσε, ότι υφίσταται τη χειρότερη ξηρασία εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι έως και 10 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες «χρειάζονταν επειγόντως επισιτιστική βοήθεια», αναφέροντας ότι οι άνθρωποι επιβίωναν με μόλις 300 γραμμάρια τροφής την ημέρα εκείνο το έτος.

Το 2020, η Βόρεια Κορέα επλήγη από πέντε μεγάλους τυφώνες, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κτήρια, δρόμους, εργοστάσια και συστήματα ύδρευσης, ενώ εκτόπισαν και χιλιάδες πολίτες. Οι επιστήμονες λένε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων των κρύων κυμάτων, γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι προειδοποιήσεις για κρύο κύμα της Τρίτης έρχονται καθώς η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να γιορτάσει την 75η επέτειο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα