ΑΘΗΝΑ
10:52
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της Κολομβίας απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ να προσφέρει στο Κίεβο παλιά ρωσικά όπλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες, ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, απέρριψε τα λεγόμενα της Γενικής Διοικήτριας της Νότιας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, (SOUTHCOM), Λώρα Ρίτσαρντσον, που ζήτησε από χώρες της Λατινικής Αμερικής να δωρίσουν παλιά ρωσικά όπλα στην Ουκρανία, υποσχόμενη να τους πουληθούν στη συνέχεια αμερικανικά.

«Προτιμώ τα παλιά ρωσικά όπλα να παραμείνουν σαν παλιοσίδερα στην κολομβιανή γη, παρά να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία»», δήλωσε ο Πέτρο, τονίζοντας ότι το σύνταγμα της χώρας του απαγορεύει την προώθηση ένοπλων συγκρούσεων.

Πριν από μερικά χρόνια, η Κολομβία αγόρασε ρωσικό στρατιωτικό υλικό, το οποίο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Σε μια απόπειρα να εκμεταλλευθεί αυτή την κατάσταση, η Ρίτσαρντσον είπε ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σύγχρονα αμερικανικά όπλα, εάν δωρίσουν ρωσικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

«Κανένα ρωσικό όπλο που αγόρασε η Κολομβία δεν θα χρησιμοποιηθεί στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία», επέμεινε ο Πέτρο και υποστήριξε ότι η Λατινική Αμερική πρέπει να απαιτήσει ειρήνη αντί να υποστηρίξει στρατιωτικά τον υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ ουκρανικό στρατό.

Αξίζει να παρατηρηθεί ότι στην ίδια συνέντευξη που ζήτησε την παράδοση όπλων στο Κίεβο, η Ρίτσαρντσον παρέθεσε τους λόγους, για τους οποίους οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική: λίθιο, πετρέλαιο, χρυσός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα