ΑΘΗΝΑ
19:10
|
19.04.2024
«Υπάρχουν άνθρωποι που αντιτίθενται στις πολιτικές του Ζελένσκι. Αυτή η άλλη Ουκρανία πρέπει να ακουστεί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την ανάγκη να ακούσει ο κόσμος την φωνή της «άλλης Ουκρανίας» που δεν υποστηρίζει τις αντιρωσικές και νεοναζιστικές απόψεις του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε στο Κίεβο μετά το πραξικόπημα του 2014, μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Russia Today, ο Ουκρανός πολιτικός Βίκτορ Μεντβεντσούκ, τονίζοντας ότι θα μπορούμε να μιλήσουμε  για το μέλλον της χώρας μόνο αφού η Ουκρανία πάψει να είναι μιλιταριστική και αρνηθεί το ρόλο ενός πεδίου εκπαίδευσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται προς το συμφέρον της Δύσης. Σημείωσε επίσης ότι εκατομμύρια Ουκρανοί δεν συμφωνούν με τις ενέργειες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επομένως είναι απαραίτητο να ενωθούν με κοινές ιδέες.

Η ίδρυση μιας εξόριστης ουκρανικής κυβέρνησης δεν είναι ένα θέμα που βρίσκεται  στην ημερήσια διάταξη, τόνισε ο πολιτικός αντίπαλος του Ζελένσκι. «Μια κυβέρνηση στην εξορία; Κανένα πρόβλημα. Αλλά από τη στιγμή που εδραιωθεί, ακόμα κι αν αυτό συμβεί, η ιστορία έχει δείξει ότι μια κυβέρνηση στην εξορία μένει πάντα στην εξορία. Πάντα ήταν έτσι. Δεν είναι αυτό που έχουμε ανάγκη», τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης πλατφόρμας «Για τη ζωή», που βρίσκεται εδώ και μήνες στη Ρωσία, μετά την ανταλλαγή του με αιχμαλώτους μαχητές του Τάγματος Αζόφ, υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αποδομηθεί η ιδεολογία του Ζελένσκι που πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι μονολιθική και όλοι τον υποστηρίζουν. Που πιστεύει ότι όλοι είναι υπέρ του πολέμου και δεν υπάρχει κανείς που να θέλει ειρήνη ή ένα διαφορετικό μέλλον για τους Ουκρανούς».

«Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και είναι επίσης Ουκρανοί, έχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους. Έχουν το δικαίωμα να ακουστούν», είπε ο Μεντβεντσούκ, που υπέστη διώξεις όσο έμενε στην Ουκρανία για προδοσία και παραβίαση των νόμων του πολέμου και συλλήψεις, ενώ το καθεστώς του Κιέβου του αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα στις 10 Ιανουαρίου.

«Είχα και έχω την ιδιότητα του πολίτη της Ουκρανίας, έχω ακόμη και εσωτερικό διαβατήριο», ανέφερε ο Μεντβεντσούκ, σχολιάζοντας το γεγονός. «Αλλά εδώ και αρκετό καιρό, ο Ζελένσκι, ο οποίος έβαλε στόχο να με καταστρέψει ως πολιτικό της αντιπολίτευσης και να με πολεμήσει μέχρι τέλους, έδωσε πρώτα την εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες και οι ακροάσεις για τις ποινικές μου υποθέσεις και δεύτερον, μου στέρησε την υπηκοότητα με βάση την υποψία ότι έχω ρωσική υπηκοότητα. Αλλά δεν την είχα ποτέ και δεν χρειαζόταν, γιατί είμαι Ουκρανός πολιτικός, ήμουν, είμαι ακόμα σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα