ΑΘΗΝΑ
10:37
|
03.05.2024
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευβοίας παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με το βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που εκδόθηκε σήμερα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, δήλωσε ότι οι δύο δράστες, κατηγορούνται ότι ενεργώντας από πρόθεση και από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση, και ενώ βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσαν τον γνωστό για την αντιστασιακή του δράση πολιτικό.

«Πρόκειται για μεγάλη ηθική δικαίωση της οικογένειας», τόνισε ο κ. Φωτάκης, «που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και απόπειρα σπίλωσής της». «Το μεγάλο ζητούμενο, είναι στη διάρκεια της δίκης, να αναδειχθούν τα πραγματικά κίνητρα των δραστών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σήφης Βαλυράκης, δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Οι δύο άνδρες φέρονται να παρεμπόδισαν την πορεία του ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του σώματός του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών και να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα