ΑΘΗΝΑ
15:58
|
25.04.2024
Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά των διαδηλώσεων επιστρατεύει η δημαρχία Μπακογιάννη για να δικαιολογήσει τη ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να διαψεύσει την συμμετοχή του στην αδειοδότηση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης το πρωί του Σαββάτου έσπευσε ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του, με τη δημαρχία Μπακογιάννη να υπεραμύνεται του δόγματος «νόμος και τάξη» της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. 

«Καμία άδεια δεν δόθηκε για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου, συμπληρώνοντας ότι «ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχείρησε την επάνοδό της και στην περιοχή της Φλώρινας, απευθυνόμενη στα ακροδεξιά αντανακλαστικά των κατοίκων υπό τον μανδύα της «υπεράσπισης της Μακεδονίας». Ειδικότερα, με πρόσχημα την δυσαρέσκεια για την έγκριση λειτουργίας της οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» στην Φλώρινα, στα μέσα Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε φασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μόδη και στη συνέχεια πορεία, με την ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργεί υποστηρικτικά προς τη Χρυσή Αυγή επιστρατεύοντας δυνάμεις και οχήματα για την προστασία των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων:

Καμία άδεια δεν δόθηκε για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Ρηγίλλης – Συμφωνία με την ΕΛ.ΑΣ για την επιβολή περιορισμών.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα