ΑΘΗΝΑ
15:38
|
26.04.2024
Το νομοσχέδιο για αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης έβγαλε πριν δυο βδομάδες πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους των μεγάλων γαλλικών πόλεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναπτύξει 11.000 αστυνομικούς στους δρόμους για τις αυριανές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας.

Περίπου 4.000 από αυτούς τους αστυνομικούς θα τοποθετηθούν στο Παρίσι, όπου η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) και οκτώ εθνικά συνδικάτα κάλεσαν σε μεγάλη πορεία το απόγευμα.

Η πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του Μακρόν σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου, όταν, σύμφωνα με την CGT, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων γαλλικών πόλεων.

Αναμένεται ότι τουλάχιστον ο ίδιος αριθμός ατόμων θα βγει στους δρόμου αύριο για να διαμαρτυρηθεί για μια μεταρρύθμιση που στοχεύει στην αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Ο Μακρόν επιδιώκει επίσης να αυξήσει την περίοδο συνεισφοράς στα 43 χρόνια από το 2027.

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, προειδοποίησε ότι όλοι οι πολίτες που επιτίθενται σε αστυνομικούς θα συλληφθούν, ελπίζει ότι οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς σοβαρά επεισόδια, όπως συνέβη στις 19 Ιανουαρίου, όταν καταγράφηκαν διαδηλώσεις σε 268 πόλεις.

Εκτός από το κάλεσμα για κινητοποιήσεις στους δρόμους, οι Γάλλοι εργάτες θα πραγματοποιήσουν απεργίες στις κύριες δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι συγκοινωνίες.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν το νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο του Μακρόν, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα