ΑΘΗΝΑ
10:40
|
30.03.2023
Μεταξύ άλλων, η Μαρία Ζάγκα αποκάλυψε ότι πολλά βενζινάδικα διοικούνται μέσα από τη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές για τη ζωή της δεχόταν προ διετίας η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στον ANT1 το πρωί της Πέμπτης, ενώ μιλούσε δημοσίως για αυθαιρεσίες που λαμβάνουν χώρα σε πρατήρια. Παράλληλα, στηλίτευσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Ανάπτυξης για την απουσία ελέγχων στην αγορά καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι απειλές έλαβαν χώρα «πριν δύο χρόνια. Φοβήθηκα πολύ, πήγα στην Ασφάλεια, έκανα μήνυση κατά αγνώστου. Μου είπε ο εισαγγελέας “θα παρακολουθείται το τηλέφωνό σας”, είπα δεν έχω αντίρρηση, εγώ τα λέω δημόσια. Όταν βγαίνω, πάντοτε κοιτάω πίσω μου 100 φορές».

Η Μαρία Ζάγκα σημείωσε ότι οι καταγγελίες των καταναλωτών έφταναν μεν στα αρμόδια υπουργεία, αλλά όταν πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε πρατήρια δεν εντοπιζόταν το παραμικρό λόγω «έσωθεν πληροφόρησης» «Υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται μέσα από τη φυλακή. Για όσα έλεγα δημόσια, όλοι οι δικοί μου, μου λένε “κλείσε το στόμα σου μην βρεθείς χωρίς κεφάλι. Δεν είναι δυνατόν να κλέβουν, να νοθεύουν, να μην τους ενοχλεί κανείς, να χάνει το κράτος φόρο, ΦΠΑ και εμείς να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι αλυσίδες δεν προστατεύουν τους καταναλωτές. «Το οικογενειακό μαγαζί είναι η ασφάλεια, όχι το σήμα του πρατηρίου, τα σήματα τελείωσαν, σας το λέω υπεύθυνα. Αυτός που είναι μέσα στο βενζινάδικο είναι που εξασφαλίζει. Είναι λεπτά του ευρώ αυτά που κερδίζουμε. Και έρχεται άλλος και λέει “το πουλάω τόσο (σ.τ.σ. χαμηλά) γιατί κάνω διαφήμιση”. Για τόσο χαζούς μας έχουν;».

«Κι ας είμαι της κυβέρνησης άνθρωπος, έχω το θάρρος και το λέω, γιατί θέλω κάθαρση, επιτέλους. Λένε “πηγαίνετε εκεί” ενώ ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά. Δεν μπορεί να «Δεν είναι δυνατόν να πωλούν κάτω από την τιμή κόστους και να λένε ότι “διαφημίζουν”. Ή κλέβουν ή νοθεύουν. Όταν το 60% της τιμής είναι φόρος, τι περιμένετε, προκοπή; Έρχεται ο άλλος και λέει “έχω φτηνό πράγμα, πάρε”. Τι φτηνό; Πού το βρήκες; Όταν ξέραμε ότι το τάδε βυτίο έχει μπει παράνομα, δεν το ξέρανε οι υπεύθυνοι; Κοροϊδευόμαστε;»,

«Δυστυχώς υπήρχαν εντολές και συνεργασία και μοίρασμα χρημάτων. Εις βάρος όλων μας, χάνουμε όλοι. Δεν κερδίζει ούτε ο καταναλωτής, ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση. Κερδίζουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που έχουν 1, 2, 3, 4, 5 μαγαζιά. Πού τα βρίσκουν;», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών.

Πηγή: Documento

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Βρετανοί έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. από τη Βρετανική κυβέρνηση

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των Πακιστανών

Πράσινο φως για την πρόταση μομφής εναντίον του Γκιγιέρμο Λάσο

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο πάπας Φραγκίσκος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα