ΑΘΗΝΑ
21:02
|
08.05.2024
Ένας Αμερικανοεβραίος εισέβαλε νωρίς σήμερα το πρωί στην Εκκλησία Φυλακή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ προσπαθώντας να βάλει φωτιά μέχρι που τον σταμάτησε Παλαιστίνιος νεωκόρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν μπορείς να έχεις είδωλα στην Ιερουσαλήμ, αυτή η πόλη είναι ιερή» φώναζε εν εξάλλω ένας Εβραίος αμερικανικής υπηκοότητας μπαίνοντας το πρωί στην Εκκλησία «Φυλακή του Χριστού» προσπαθώντας να βάλει φωτιά στο ναό και να βανδαλίσει ό,τι μπορούσε μέχρι να τον σταματήσει και να τον ακινητοποιήσει ο Παλαιστίνιος Χριστιανός, νεωκόρος του ναού, Ματζίντ αλ Ρίσκ.

Ο νεωκόρος στη συνέχεια τον παρέδωσε στην ισραηλινή αστυνομία προλαβαίνοντας τα χειρότερα μετά την νέα επίθεση κατά χριστιανικών ναών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δύο Φραγκισκανοί μοναχοί στο ναό μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισαν πως δεν πρόκειται για «μεμονωμένη» ενέργεια ούτε για σύμπτωση καθώς το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες εποίκων (και όχι μόνον) κατά Χριστιανικών και Μουσουλμανικών τόπων λατρείας και μνημείων. «Το σημερινό ισραηλινό πολιτικό περιβάλλον μεταφράζεται σε πράξεις μίσους και βίας κατά της Χριστιανικής κοινότητας» τόνισαν.

Η αντίδραση της Προεδρικής Επιτροπής Παλαιστίνης

Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη καταδίκασε την επίθεση των εποίκων στο ναό της Φυλακής του Χριστού στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, όπως έκανε στη συνέχεια και ο Δρ Ράμζι Χούρι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, (OAP) τονίζοντας πως η κλιμάκωση των επιθέσεων και των εισβολών σε Χριστιανικούς και Μουσουλμανικούς χώρους λατρείας είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μίας πολιτικής που υποκινείται και ενθαρρύνεται από τις κατοχικές αρχές προς ο,τιδήποτε δεν είναι εβραϊκό.

Ο Χούρι τόνισε ότι η βούληση του παλαιστινιακού λαού είναι σταθερή απέναντι σε όλες τις προκλήσεις επισημαίνοντας πως ο παλαιστινιακός λαός «δεν θα εγκαταλείψει την κατεχόμενη πρωτεύουσά μας με τις ισλαμικές και χριστιανικές αγιότητες της και δεν θα υποκύψει στις απειλές του Ισραήλ και των ρατσιστικών κυβερνήσεων και εποίκων του».

Κάλεσε επίσης τις εκκλησίες του κόσμου να αναλάβουν άμεση και επείγουσα δράση και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους να παράσχουν διεθνή προστασία και να τιμωρήσουν το Ισραήλ για όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που απαγορεύει τις επιθέσεις σε χώρους λατρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση είναι η τέταρτη από τις αρχές του τρέχοντος έτους κατά την οποία χριστιανικοί χώροι λατρείας δέχονται επίθεση από Ισραηλινούς εξτρεμιστές.

Η αντίδραση του πρώην πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο πρώην πρέσβης της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι σε γραπτή δήλωσή του επισήμανε επίσης πως αυτές οι επιθέσεις είναι ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εξάπλωσης της φασιστικής θρησκευτικής σιωνιστικής ιδεολογίας και των πολιτικών του Απαρτχάιντ.

Γη για την ειρήνη, όχι ειρήνη για την ευημερία, του Μαρουάν Τουμπάσι -  INFO-WAR

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σιωπή του κόσμου για τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττουν η κατοχή και οι έποικοι εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των χριστιανικών και ισλαμικών ιερών τόπων και μνημείων.

Κάλεσε τους Έλληνες φίλους να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτές τις ρατσιστικές πρακτικές, να τις καταδικάσουν και να κινητοποιηθούν υπέρ της αποτίναξης του ζυγού της κατοχής και της λευτεριάς του παλαιστινιακού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα